Seks i politika

Jeste da je počela predizborna tišina, ali nikako ne mogu da izbacim sve te slogane iz glave. Neodoljivo me podsećaju na citate iz nekih ljubavno-erotskih romana koje sam prevela. Brže, bolje, jače. Samo jako. Može bolje. Ako ne sad, onda kad. Ja sam taj koga si čekala. Ti si na prvom mestu. Na tvojoj strani. Ti si na prvom mestu. Najboljeg za (u šta već pokušava da je ubedi). Čovek sam pre svega. Da živimo srećno do kraja života…

Dovoljno je umetnuti ili promeniti samo jednu reč da bismo dobili žvaku kojom tip pokušava devojci da se uvuče u gaće. A to i nije tako daleko od istine. Slatkorečivo trućanje, lažna obećanja, reči koje naivka želi da čuje. Zatim se lakoverno devojče, da prostite, naguzi. A posle svršenog čina, shvata da je nasela na laži i da je samo iskorišćena. Ali posle toga nema kajanja. Još jedna priča iz života koja nema srećan kraj kao u romanima.

Toliko muvatora, a nedovoljno dobronamernih tetaka i iskusnih komšinica koje će nas sprečiti da srljamo i poklanjamo poverenje onima koji će nas iskoristiti i šutnuti. Kažu da je politika kurva. Međutim, s kurvama imamo pošteno trange-frange, a to se ne može reći za političare. Zato moramo da pazimo da nas ne… hmm, iskoriste i šutnu. Možda bi najbolji slogan glasio: Pamet u glavu. Ili: triput meri, jednom seci.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s